Od 1964. godine,

Habitat transformiše izgled dnevnog prostora, kombinujući inspiraciju i stvarajući lijepe enterijere. 11. maja 1964. godine, Terens Konran, mladi dizajner i restaurator namještaja, otvara prvu Habitat radnju na Fulam roudu u Londonu. Njegova ambicija je bila modernizovati britanski namještaj nudeći savremeni dizajn po pristupačnim cijenama.

 

Od samog osnivanja Habitat je favorizovao stil i uvodio nove trendove, počeo da stvara uspješne saradnje sa poznatim ličnostima poput Džin Šrimpton, Tvigi i Piter Selers. Godine 1969. Habitat otvara devet maloprodajnih objekata u Velikoj Britaniji i jedan u Kanadi, a zatim uvodi i katalog narudžbi putem pošte.

 
live-well-lamp

 

1966. godine,

Habitat prodajni objekat se seli u Totenhem kort roud, u blizini Hilsa, svog vrhunskog konkurenta. Već 1970-ih, imena Terensa Konrana i Habitata povezuju se sa dizajnom enterijera u cijeloj Evropi. Godine 1973. kompanija otvara svoju prvu francusku radnju u Parizu, u krugu Montparnasea. Naredne dvije decenije, Habitat nastavlja širenje u Evropi - u Francuskoj, Španiji i Njemačkoj.

 
live-well-lamp

1992. godine,

Habitat se pridružuje grupaciji Ikano, koju je osnovao Ingvar Kamprad. Tokom tog razdoblja, švedska porodica Kamprad regrutuje nove talente, poput Vitorija Radisea, i učvršćuje položaj Habitata na tržištu namještaja i aksesoara za domaćinstvo. Tom Dikson, dizajner namještaja, je 1998. godine imenovan za direktora dizajna. Pod njegovim vođstvom, kompanija učvršćuje ugled dizajna i inovacija u Evropi. Habitat, modernošću i odvažnošću, nastoji razvijati proizvode u skladu s vrijednostima dragim kompaniji - "Lijepo učiniti korisnim, a korisno svima dostupnim".

 

 

2011. godine,

Habitat se pridružuje grupaciji CAFOM, koju je osnovao Erve Ziaui. CAFOM je nezavisna francuska grupacija u maloprodajnom sektoru, specijalizovana za uređenje prostora. Habitat internacionalna mreža se proširuje na 20 zemalja svijeta, odnosno 5 kontinenata (Evropa, Azija, Afrika, Južna i Sjeverna Amerika).

live-well-lounge

Od 2014. godine pa nadalje - Habitat Crna Gora

Habitat otvara svoj novi prodajni objekat, ujedno i prvi u ovom dijelu Balkana, u septembru 2014. godine u Podgorici u bulevaru Džordža Vašingtona 3/1. Ono što Habitat nudi svojim kupcima jesu kvalitet, jedinstveni dizajn kao i moderne linije namještaja, aksesoara za kuhinju i kupatilo, tekstila i dekoracije. Habitatov dizajn centar u saradnji sa nekim od najboljih dizajnera u svijetu danas stvara uvijek nove i svježe ideje za što bolje uređenje životnog i radnog prostora.

 

Ne propustite novine,
pretplatite se na naš newsletter